Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов изненадан от рязкото подобрение в Уилямс

Вилньов изненадан от рязкото подобрение в Уилямс

31
0
Жак Вилньов

Жак Вилньов останал изненадан от рязкото подобрение в представянето на Уилямс през миналия сезон във Формула 1.

Канадецът спечели своята световна титла в Гран при през 1997 г. именно с тима от Гроув. Той очаквал екипът да подобри представянето си след трудната 2013-та, но не и чак такъв ренесанс.

– Уилямс няма кой знае колко голям бюджет, но успя да обърне ситуацията. Процесите още не са приключили. 2014 г. бе първият им сезон с добро представяне – да видим как ще вървят по-нататък. Очаквах по-добро представяне, но те надхвърлиха очакванията ми – призна Вилньов пред португалско издание.

Жак промени мнението си и за Валтери Ботас – сега той го определя като млад състезател, който не си плаща мястото в тима и отбелязва, че Фелипе Маса дори носи спонсорски пари.

Според Вилньов преминаването на Уилямс към използване задвижващи системи на Мерцедес също е помогнало за спечелването на третото място при конструкторите за 2014 г.

Междувременно спортният директор на световните шампиони за миналия сезон Тото Волф определи Уилямс като най-опасния им съперник.

– Бих поставил Уилямс начело в списъка. Но се страхувам много и от Ред Бул: те спечелиха четири поредни титли и ще вложат максимум усилия, за да се борят отново за шампионата. Ферари никога не бива да бъдат подценявани. Този отбор е икона и е важно да има възможност да пеели отново, може би още през 2015 г. – обясни австриецът.