Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс сравнително доволни от новите елементи

В Уилямс сравнително доволни от новите елементи

53
0

В тима на Уилямс останаха сравнително доволни от новите елементи, които изпитаха в петъчните сесии на пистата в Шанхай преди Гран при на Китай. Отборът е с нови предно и задно крила и ново задно окачване.

Отборът не успя да отметне всички задачи в предварително начертания си план заради инцидента на Фелипе Маса, но все пак направи доста изпитания.

„Изпълнихме голяма част от програмата си, макар че за съжаление не събрахме всички данни, които искахме”, заяви оперативният инженер на екипа Роб Смедли. „Завъртането на Фелипе бе причинено от блокиране на задното крило, което бе лесно отстранимо – затова и нямахме притеснения, когато Валтери [Ботас] излезе. Данните и обратната информация от пилотите изглежда са положителни, но имаме още работа, за да видим къде се намираме спрямо съперниците.”

Ботас определи петъка като нормален ден. Той бе удовлетворен от това, че не допусна грешки и допълни, че новите компоненти работят добре.

„Сега сме малко по-бързи в завоите, а това винаги е положително. Температурите тук ни пасват по-добре, отколкото тези в Малайзия. Смятам, че можем да сме силни в квалификацията, но трябва да отделим достатъчно внимание на (подготовката за) състезанието и особено на късането на предна лява гума”, каза още финландецът, според когото Уилямс може да води борба с Ферари утре за местата на грида.

Маса заяви от своя страна, че първата сесия премина по план за него за разлика от втората, в която имаше някои проблеми. Той обясни, че е загубил изцяло сцепление в задната част при спиране.

„Загубихме много време, но отборът направи промени по задното крило на Валтери, така че да не го сполети същото”, добави Фелипе.