Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Възраждането на Уилямс дава надежда на Лотус

Възраждането на Уилямс дава надежда на Лотус

32
0
Пастор Малдонадо,Ромейн Грожан

Възраждането на Уилямс през 2014 г. дава надежда на Лотус, заяви оперативният шеф на тима от Енстън Алан Перман.

Отборът на Сър Франк Уилямс се класира на трето място при конструкторите в последния шампионат на Формула 1. Година по-рано екипът бе едва на девета позиция. Третата позиция е най-добрият резултат на Уилямс от 2003 г. насам, когато тимът бе втори в шампионата.

Лотус от своя страна преживя обратното – от четвърти през 2012 и 2013 г. отборът се свлече осми. В Енстън преживяха много неща: сериозна финансова криза (която продължава), напускане на редица специалисти и т.н. Екипът ще използва през 2015-та към задвижващи системи на Мерцедес и се надява това за изиграе сериозна роля за подобряване на представянето.

Перман е убеден, че в Лотус всички са си извлекли необходимите изводи и ще направят крачка напред през новия сезон.

– Беше трудна година, а крайният резултат – за съжаление незадоволителен – обясни той пред Адам Купър. – Ще си вземем поука и ще продължим напред. Автомобилът ни за 2015 г. изглежда чудесно, така че дано свършим по-добра работа. Смятам, че след година опит вече знаем какво могат новите задвижващи системи и как да ги използваме. Разбира се, с Мерцедес нещата при нас ще са по-различни, но ще сме в по-добра позиция, отколкото преди година.

Перман не отрича, че представянето на Уилямс е извор на вдъхновение за Лотус. Той каза, че в Енстън определено се надяват на нещо подобно и продължи:

– Да не се преструваме, че при тях нещата се получиха единствено заради двигателя. Те направиха и чудесно шаси и ние трябва да сторим същото. Добре е освен това да има приемственост. Уилямс дълги години не вървяха като хората, промениха някои неща и се получи. Ред Бул обаче са с един и същи екип през всичките си шампионски години. Не смятам, че промените в персонала заради идеята нещо да се движи са нужни.