Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс изключват възможността за промяна на титулярите през сезона

В Уилямс изключват възможността за промяна на титулярите през сезона

88
0
Тото Волф, Уилямс, Франк Уилямс
Тото Волф и Франк Уилямс; снимка: Уилямс

Въпреки всички слухове за възможността в Уилямс да има смяна на пилотите преди края на сезона, изглежда че реалността е друга. Или поне така твърди Тото Волф, който освен длъжност в отбора притежава и втория по големина пакет акции.

Пред колегите от Motorsport-total.com, австриецът е обяснил, че може в екипа да има промяна само тогава, когато „слънцето падне от небето“. Слуховете се появиха преди около 10-ина дни, като заплашен според тях бил Бруно Сена, защото плащанията на спонсорите му закъснявали. В същото време обаче се появиха други спекулации, според които най-богатият човек в Бразилия, Айке Батиста бил спряган като възможен инвеститор в Уилямс.

Батиста вече е сред спонсорите на отбора, благодарение на своята група EBX и марката минерални масла OGX. Според слуховете той имал интерес в закупуването на акции в отбора, но от Уилямс отрекоха категорично.

„Няма нищо такова. Не продаваме дялове.“

В момента обаче главният спонсор на Пастор Малдонадо, PDVSA е под въпрос, след като политическата класа в страната започна да разглежда ангажимента към Уилямс. Държавната нефтена компания на Венецуела внася 37 млн. евро годишно в екипа.

Волф твърди, че многообещаващият финландец Валтери Ботас ще трябва да изчака поне до 2013 г. за да си намери състезателен кокпит. Местата за догодина щели да бъдат решени от Франк Уилямс.

„Местата на пилотите в Уилямс е било нещо, което винаги е било много важно за Франк. Със сигурност той има доста познания по темата, които на мен просто ми липсват. Когато 40 години виждаш идващи и заминаващи си пилоти, със сигурност имаш някакъв нюх за това, кой какво може.“