Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс празнуват доброто си представяне

В Уилямс празнуват доброто си представяне

55
0

Няколко състезания екипа на Уилямс тъпчеше на едно място и това бе повод за разочарование. Сега във Валенсия пък тимът постигна сериозно подобрение и всички в отбора бяха изключително доволни. Барикело и Хюлкенберг успяха не само да влязат в топ 10, но и освен това да оставят след себе си някои известни противници. Все пак никой не си прави излишни илюзии, трябват още доста подобрения, за да може екипа да се движи непрекъснато в челото.

“Позитивен ден за нас след една доста добре проведена квалификация”, радваше се младия Хюлкенберг, който ще стартира от осма позиция. “Никой не очакваше, че ще успея да изпреваря Рубенс на пистата, където той спечели през миналия сезон. Все пак успях да направя бърза обиколка в последната част и да го победя.

Разбира се, много съм радостен, че и двете ни коли влязоха в топ 10. Това бе и нашата цел, а утре се надявам на добро състезание и повече точки.”

“Много добра квалификация за всички нас”, доволен бе и Рубенс Барикело. “Деветата позиция е добра, но можех да се справя и по-добре. За съжаление имах проблеми да достигна оптимална температура на спирачките.

Все пак се радвам на резултата и мисля, че утре ще имаме сили да се преборим и за място в шестицата. Много сме доволни от новостите по колата. Но трябва да продължим по този начин и в следващите състезания.”

“Постигнахме добър прогрес след като успяхме да вкараме и двете коли в топ 10”, радваше се и техническият директор Сам Майкъл. “Рубенс имаше известни проблеми със спирачките. Съжалявам за това, защото можеше да подобри класирането си с няколко места.

Трябва да подобрим още колата си, за да може редовно да влизаме в топ 10. За състезанието Рубенс ще кара със нашата система за оптимално обтичане на задното крило, докато Нико ще заложи на стандартната версия.”