Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс празнуват подиума на Нико, Накаджима наказан

В Уилямс празнуват подиума на Нико, Накаджима наказан

45
0

Уилямс започна юбилейния си 30-и сезон във Формула 1 по прекрасен начин – с подиум. Нико Розберг стана трети в Гран при на Австралия, а съотборникът му Казуки Накаджима се класира шести. Докато обаче синът на световния шампион за 1982 г. Кеке Розберг направи чисто състезание, японският му колега влиза да смени нос в началото на надпреварата, а в края удари Роберт Кубица и получи наказание заради това след финала – преместване с 10 места назад на стартовата решетка в Малайзия.
Много, много съм щастлив и трябва да кажа, че да си на подиума във Формула 1 е страхотно чувство. Отборът заслужава благодарността ми за страхотната работа, а и резултатът ми дава увереност, че мога да израстна с Уилямс. Искам да благодаря и на баща си за всичко, което е направил, за да ми помогне – заяви широко усмихнатият Нико Розберг след като отпразнува успеха си на подиума.
Техническият директор Сам Майкъл го допълни с обяснението, че в тима са били наясно с потенциала на колата още преди началото на сезона:
Проблемите в тренировките малко ни попречиха. В състезанието обаче и двете коли показаха прекрасна издръжливост и е страхотно да си тръгнем от Австралия с толкова точки.
Накаджима пък обясни, че заради смяната на носа още в началото на Гран при на Австралия заедно с тима е сменил стратегията на едно спиране в пита и това му е помогнало в голяма степен.
Освен това съм доволен, че успях да демонстрирам физическата си подготовка и постоянството си. Затова и очаквам Сепанг с нетърпение, тъй като е писта, която познавам по-добре – допълни той.