Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс работят съвместно с местните власти, за да установят причините за...

В Уилямс работят съвместно с местните власти, за да установят причините за пожара

34
0
Барселона,бокс,Испания,пожар,Уилямс

След изненадващия до някъде триумф, екипът на Уилямс претърпя един доста неприятен инцидент. В него за съжаление освен нанесените материални щети, имаше нанесени вреди и на членове на екипите включили се в гасенето на избухналия в бокса на отбора пожар.

Причините за избухването му все още не са ясни, но вече се разследват, като Уилямс и ФИА работят съвместно с местните власти.

„Екипът на Уилямс иска да изрази своята голяма благодарност на отборите и техните членове, както и на ФИА за съдействието по време на днешния инцидент“, се казва в появило се вчера вечерта официално изявление.

Последните сведения от световната федерация са, че 31 човека общо са минали през медицинския център, като част от тях са били и от помощния персонал. Седем са били закарани в местни болници, като при повечето става дума за обгазяване.

„ФИА и екипа на Уилямс работят съвместно с испанските власти в разследването на инцидента. Повече информация ще бъде дадена след като тя е налице“, пък се казва в официалното изявление на федерацията.