Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс обмислят смяната на Сарджънт още на Монца – катастрофата на...

В Уилямс обмислят смяната на Сарджънт още на Монца – катастрофата на Зандвоорт преляла чашата

2418
0
Логан Сарджънт, катастрофа, инцидент
снимка: Майкъл Потс

Катастрофата на Логан Сарджънт в последната свободна тренировка на пистата Зандвоорт била последната капка, с която търпението на Уилямс преляло и в отбора обмислят смяната на американския пилот още другата седмица в Италия. Информацията е на немски източници. Според тях вариант за кокпита на Сарджънт е Мик Шумахер.

Логан Сарджънт катастрофира много тежко по време на последната свободна сесия в Нидерландия. Болидът му се подпали и трябваше да бъде изгасен от маршалите на трасето

Шасито оцеля, но всичко останало бе потрошено. Ударът за Уилямс бе много сериозен, тъй като отборът дойде с доста новости за колите си на Зандвоорт. Механиците хвърлиха сериозни усилия, но Сарджънт така и не можа да участва в квалификацията.

Екипът имаше още повече проблеми, след като Алекс Албон бе дисквалифициран от сесията за разпределение местата на грида заради това, че подът му не отговаряше на техническия регламент. Ситуацията със Сарджънт обаче като че ли бе по-тежко приета в тима на Уилямс.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

„Стотици хора се трудиха в продължение на седмици по новостите, които са голям пакет. Изпилиха си пръстите до кости, за да има нови части и за двете коли. Накрая всичко бе съсипано за секунда. Беше съвършено ненужен инцидент. Не поемаш такива рискове в трета тренировка на дъжд“, каза шефът на отбора Джеймс Ваулс.

Ръководителят на Уилямс допълни, че не иска да взима решение на момента, тъй като то би било повлияно от емоции

След това Ваулс бе забелязан в Мерцедес, където бе главен стратег само допреди година и половина и е в прекрасни отношения с Тото Волф. Освен това Уилямс ползва задвижващи системи от Бриксуърт. Това бе достатъчно, за да се заговори, че може би е питал дали Мик Шумахер не може да замести Сарджънт.

Мик обаче не е единственият вариант. Смята се, че може да опита да наеме Лиам Лоусън от Ред Бул, макар шансът за това да е малък.

Тото Волф бе попитан за бъдещето на Мик Шумахер на Зандвоорт. Във Формула 1 останаха само три непотвърдени титулярни позиции за 2025 г. Едната е в Мерцедес, където се очаква другата седмица да бъде обявен Андреа Кими Антонели. Втората е във Виза РБ – там ще изберат някого от собствените си пилоти: или настоящия титуляр Даниел Рикиардо, или Лоусън. Последното свободно място е в Заубер/Ауди.

„Трудно ми е да преценя. Ауди е единственият отбор, който още не е назовал втори пилот. А и не знам какво ще прави Уилямс след станалото в тренировката“, отговори Волф.