Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс въодушевени от резултата си в Австрия

В Уилямс въодушевени от резултата си в Австрия

54
0
Валтери Ботас

Отборът на Уилямс бе въодушевен от резултата си в Австрия, въпреки че първа редица на стартовата решетка се превърна в трето и четвърто място на финала – Валтери Ботас се качи на подиума, а Фелипе Маса завърши веднага зад него.

От екипа заявиха още преди старта на надпреварата, че основната им цел е да вземат максимум точки от състезанието.

Много сме щастливи. Бяхме наясно, че Мерцедес вероятно ще ни изпреварят и ще победят, но трето и четвърто място са чудесно постижение благодарение работата на много хора. Щастлива съм за всички тях, за това, че получиха истинска награда, както и за първия подиум на Валтери, който свърши страхотна работа. Просто съм въодушевена за всички – коментира заместник-шефът на тима Клер Уилямс. – Имаме късмет, че сме със задвижваща система на Мерцедес, която всички знаят, че е най-конкурентоспособната. Писта като Силвърстоун (където е следващата надпревара – б.р.) би трябвало да ни пасне. Тя е подобна като характеристики на Ред Бул Ринг и ако успеем да продължим така, един добър резултат в домашния ни старт би бил нещо фантастично.

Ботас благодари на тима си още от подиума на австрийското трасе. След това заяви в коментарите си, че третото му място се дължи на отбора и продължи:

Много пъти правехме силни квалификации, но в неделя не успявахме да ги превърнем в силен резултат. Сега сме трети и четвърти, което означава много точки за тима. Това се дължи на анализирането на всеки дребен детайл от последните няколко състезания, на факта, че не повторихме вече допуснати грешки, а ги поправихме. В следващите стартове ще се види дали това състезание бе само за себе, макар ние да сме наясно, че правим прогрес. Сега съм наистина щастлив от постигнатото.

Маса потегли добре от полпозишъна си и в началото водеше в състезанието. Бразилецът отказа да вини тима си за загубата на лидерството, след като не бе взето решение да влезе по-рано в бокса, за да покрие Мерцедес-ите.

Мисля, че просто нямах късмет. При излизането на трасето бях точно зад единия Мерцедес, а другият бе съвсем близо и ме задмина лесно, тъй като бе със загрели гуми. Загубих още време в тази обиколка заради друга кола, прибираща се в пита. Така че жалко, но въпреки това съм доволен от резултат, от свършената от мен работа и от темпото, от всичко. За съжаление не бе достатъчно, за да се кача на подиума, но въпреки това е страхотен резултат за екипа – допълни бразилецът.