Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс доволни като цяло от сезон 2012 г. и от пилотите...

В Уилямс доволни като цяло от сезон 2012 г. и от пилотите си

42
0
Пастор Малдонадо

Сезон 2012 г. във Формула 1 не приключи за Уилямс така, както се искаше на екипа от Гроув. И двамата пилоти на тима Пастор Малдонадо и Бруно Сена отпаднаха на твърде ранен етап в Бразилия, а целта бе класиране в точките.

 

Вярно е, че искахме и двете коли в топ 10 – призна главният инженер Марк Гилан. – Пастор и Бруно направиха отлични стартове, като до първия завой Малдонадо бе осми. За съжаление и двамата отпаднаха. Бруно бе ударен от Себастиан Фетел, а Пастор изтърва болида в трети завой, след като бе напреднал с осем позиции само за тур.

 

След финала на състезателната година в Уилямс са доволни от представянето на FW34 през 2012-та.

 

Автомобилът бе сериозна крачка напред спрямо FW33. Битката през изминалия сезон бе една от най-ожесточените в историята на спорта, а развитието и конкуренцията бяха жестоки. Като цяло повечето отбори подобриха поведението на автомобилите си с до секунда на обиколка. Истинският напредък обаче бе в разбирането на гумите и оптимизирането настройките на болидите, за да се оптимизира поведението им и в квалификации, и в състезания – каза Гилан.

 

Той заяви също така, че тримата състезатели на тима – Малдонадо, Сена и Валтери Ботас – са се справили на ниво през 2012 г.:

 

И ние като всички останали имахме своите върхове и спадове, но всеки от тях имаше сериозен принос за екипа. Сега ни предстои по-нататъшно развитие преди сезон 2013 г. Необходимо е да се поучим от грешките си и да направим така, че работата ни догодина да е възможно най-плавна. Засега всичко върви по план.