Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс искат да изравнят представянето с различно количество гориво

В Уилямс искат да изравнят представянето с различно количество гориво

25
0
Валтери Ботас

След днешната дъждовна и мразовита сутрин Валтери Ботас бе видимо разочарован, че изобщо не можа да завърши работата с новия Уилямс за тази седмица. Философски все пак заключи, че времето е едно и също за всички и пропуснатите изпитания днес ще бъдат наваксани при последния тест другата седмица.

Ботас изобщо не прави обиколки за време днес, тъй като от тима бяха решили, че карането в дъжда няма да донесе нищо. Поради тази причина младият финландец правеше само турове със спирания в бокса и тренираше питове с механиците. Валтери спря пред гаража цели 24 пъти и в обедната пауза бе любезен да се срещне с медиите.

Позитивната страна от днешния ден и тези 24 стопа за мен бе, че и аз самият тренирам точното си спиране в бокса – потърси добрия ефект от работата си младият финландец.

След това откровено заяви какво предстои на Уилямс в последния тест, който отново ще е в Барселона:

– Имаме още работа по добрия баланс на колата, особено с по-малко количество гориво. Трябва да изравним представянето с пълен и празен резервоар. Хубавото е, че всичко е напълно решимо като проблеми.

Коментирайки къде според него се намира Уилямс като скорост, Валтери заяви, че още е много трудно да се каже, но сякаш Ред Бул, Макларън, а и Лотус са пред тях. Може би едва на следващите изпитания ще се види по-ясно кой къде е наистина, защото всички ще имат още доста нови елементи и условията ще са по-добри.