Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн: Ясно ми бе, че не мога да се задържа втори, но...

Верн: Ясно ми бе, че не мога да се задържа втори, но беше страхотно – макар и за малко

62
0
Жан-Ерик Верн

Жан-Ерик Верн направо страхотно състезание в нелеките условия по време на Гран при на Унгария. Френският пилот на Торо Росо взе точки, макар и само две.

Много съм доволен от уикенда ни като цяло. Смятам, че беше наистина добър – сподели Верн след финала. – В самото състезание отборът свърши фантастична работа, като ме извика точно след колата за сигурност. Всичко се получи. Беше чудесна надпревара, беше наистина хубаво да съм известно време втори. Знаех, че темпото ми не е достатъчно добро, за да се задържа с другите до края, но моментът беше велик. Ясно е, че ми се щеше да завърша на по-добра позиция, да взема повече точки. Все още трябва да подобрим представянето на болида си. Уверен съм, че стъпка по стъпка нещата ще се подредят, така че съм положително настроен за втората част от сезона.

Съотборникът му Данил Квят този път нямаше късмет. Руснакът призна, че е изкарал трудна надпревара:

Не знам какво стана на старта, никога преди не се е случвало. Двигателят просто изгасна и бях принуден да тръгна от питлейна. Първата половина на състезанието не бе толкова лоша. Опитах се да настигна болидите пред мен, но изпреварването бе трудно. Освен това бе сложно да се грижа за гумите, особено вървейки след други коли. Жалко, тъй като можеше да завършим първата част от сезона на наистина добро ниво. Сигурен съм, че можем да обърнем ситуацията за следващия старт.

Шефът на тима Франц Тост допълни, че екипът ще проведе пълно разследване, за да не допусне в бъдеще подобно нещо като проблема на Квят на старта.