Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер доволни от двойното класиране в топ 10

В Заубер доволни от двойното класиране в топ 10

41
0

Тимът на Заубер изпълни целта си и превърна вчерашното силно представяне в квалификацията в точки – Фелипе Наср и Маркус Ериксон завършиха осми и десети в Гран при на Китай.

Отборът е четвърти в класирането на конструкторите след три старта от тазгодишния шампионат.

„Мисля, че можем да сме удовлетворени от този резултат”, заяви шефът операции на пистата Джампаоло Далара. „Целта ни бе и двете коли да се класират в точките и най-накрая я постигнахме. Състезанието не бе лесно. Пилотите се справиха чудесно. За целия тим е прекрасно да се върне в топ 10 и с двете коли.”

Наср също каза, че постижението е страхотно за екипа и той е много доволен за целия отбор.

„Не беше леко състезание за нас. Борехме се с Лотус и Торо Росо, които като че ли бяха с по-добро темпо. Аз лично извлякох всичко, което можех от автомобила и стратегията”, допълни бразилецът.

Ериксон също сподели, че надпреварата бе трудна за него и изпълнена с много битки.

„Надявах се състезателната ни скорост да е малко по-добра. Имах известни проблеми с предните гуми, беше трудно да ги накарам да работят както трябва, за да поддържам нужното темпо. Но както и да е, получиха се наистина страхотни битки. Мисля, че направих добро състезание и съм наистина щастлив, че завърших в точките”, допълни Маркус.