Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер недоволни от баланса на С29

В Заубер недоволни от баланса на С29

38
0

Недоволни от баланса на колите си Заубер С29 останаха Педро де ла Роса и Камуи Кобаяши след петъчните свободни сесии преди Гран при на Канада. И двамата обаче бяха уверени, че положението ще се подобри утре, тъй като направиха достатъчно обиколки и събраха необходимите за анализ данни.

– Опитахме се да балансираме автомобила, но на толкова хлъзгава писта това въобще не е лесно. Според мен разбрахме какво е поведението на двата типа гуми и можем да напреднем с колата след анализа на информацията от днес – сподели испанецът.

Японският му съекипник също не пропусна да отбележи лисата на сцепление, заради което гумите се износваха необичайно бързо.

– Условията, при които запознахме работа сутринта, бяха крайно трудни. Болидите ни бяха в конфигурация със средно ниво на аероприлепяне. Камуи учеше трасето, а Педро се опитваше да усети поведението на С29 в този конкретен вариант – обясни техническият директор на екипа Джеймс Кий. – В момента като цяло ни липсва сцепление и ще се опитаме да подобрим този показател. Ще проверим какво е положението както с аеронастройките, така и с механичните реглажи, за да видим къде сме в състояние да се подобрим за една обиколка. Темпото в по-дълга дистанция изглежда прилично, но все още имаме работа с гумите – допълни инженерът.