Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер щастливи от перфектния тур на Хюлкенберг в Q3

В Заубер щастливи от перфектния тур на Хюлкенберг в Q3

18
0
Марк Уебър,Нико Хюлкенберг,Себастиан Фетел

В екипа на Заубер трудно вярваха на очите си, виждайки третото време на Нико Хюлкенберг в квалификацията за Гран при на Италия. Немският пилот направи сензационно представяне и се класира на втора редица на пистата Монца, изпреварен единствено от недостижимите досега през уикенда Ред Бул-и.

В тима се радваха на резултата и са убедени, че той демонстрира добрата работа на новостите от последните състезателни уикенди.

Щастлив съм. Това е чудесна изненада за всички ни. Не очаквах подобно нещо след особено трудния петък. Вчера имахме сериозни грижи с колата и момчетата свършиха фантастична работа да обърнат ситуацията и да ми дадат конкурентоспособен болид днес. Моментът е важен за целия отбор. По време на квалификацията колата ставаше все по-добра, условията на пистата също. Взехме правилното решение да направим една бърза обиколка в Q3 и после се случи това. Надявам се състезателното ни темпо утре да е добро. Огромно благодаря на целия екип и на всички в Хинвил, които се трудиха неуморно и не се отказаха и за момент през тази трудна година – коментира Хюлкенберг.

Нико допълни, че това може да помогне с намирането на тим за догодина. Той не използва опцията за продължаване на договора си със Заубер, а името му се спряга за мястото на Фелипе Маса във Ферари. Хюлкенберг обясни, че подобно представяне може само да направи нещата по-нататък в кариерата му по-лесни.

Шефката на отбора Мониша Калтенборн пък отбеляза, че подобно класиране има две страни и се дължи както на екипа, така и на извлеклия максимума от колата си пилот.

Нико беше по-бърз с всеки изминал тур, докато накрая направи перфектна обиколка, за да вземе третата позиция – добави началникът операции на пистата Том Маккълоу. – Това, разбира се, малко надхвърля възможностите ни от гледна точка на състезанието, но целта ни за него е да вземем още точки за актива си. Естебан Гутиерес бе силен последната свободна сесия, но изтърва Q2 само за две десети от секундата.