Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер убедени, че са направили крачка напред преди следващия F1 старт

В Заубер убедени, че са направили крачка напред преди следващия F1 старт

45
0
Естебан Гутиерес

В тима на Заубер са убедени, че са направили крачка напред в развитието на болида си С33 преди следващия старт от Формула 1 – Гран при на Монако.

Тимът е едва девети във временното генерално класиране при отборите без спечелени точки след поредица проблеми – и с автомобила, и със задвижващата система. Най-добрият резултат досега е 11-ото място на Адриан Сутил в Австралия. Немският пилот и съотборникът му Естебан Гутиерес имат пет отпадания в изминалите 5 надпревари.

Състезанието в Монако има уникален характер и е истинско предизвикателство за пилоти и инженери. Трябва да постигнем достатъчно добро механично сцепление и стабилност на задната част, за да даваме достатъчно добри времена за обиколка. Задвижващата система има по-малко значение, отколкото на други писти, но като цяло добрата управляемост е важна. Уверени сме, че направихме още една крачка напред по време на теста в Барселона и ще въведем някои новости в аеродинамичния пакет и задното окачване – обясни главният инженер на писта Джампаоло Далара.

Гутиерес отбеляза, че Монако е сред любимите му писти в календара – една много специална конфигурация на фона на всички останали.

Трасето е с много бавни завои и ни е нужен стабилен автомобил. Ще се постараем да постигнем целите си за там. На мен лично най-много ми допада карането по тесните улици между мантинелите. Това е истинското предизвикателство поради липсата на пространство, твърде близо си до бариерите. Колкото повече ги приближаваш, толкова повече отиваш към лимита. Безкрайно различно чувство е – каза още мексиканецът.

Сутил каза от своя страна, че най-важното за него ще е колата да работи колкото се може по-добре:

Целта ми ще е да си тръгна с точки. Имам хубави спомени от състезанията в Монте Карло, където записвам някакъв актив почти всяка година. Миналогодишната надпревара бе особено вълнуваща за мен, тъй като финиширах пети.