Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Валтери е по-виновен за инцидента, смята Тото Волф

Валтери е по-виновен за инцидента, смята Тото Волф

2725
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас секунди след инцидента, снимка: Спас Генев/spasgp.com

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че Валтери Ботас носи по-голямата част от вината за инцидента с Ромен Грожан. Двамата се сблъскаха в края на 2-ата свободна тренировка в Абу Даби.

Финландецът се опита да изпревари пилота на Хаас в края на втората обратна права и влезе от вътрешната страна. Той бе доста зад французина, който изглежда не го видя и зави нормално. След което се стигна до удара.

В резултат имаше поражения по колите им. Заради много отчупени елементи по трасето, сесията беше спряна за близо 10 минути. Това на практика не даде шанс на пилотите да направят същински дълги серии от обиколки с много гориво.

„Жалко, че се случи такова нещо, заяви Волф пред Sky Sports. – Има много повреди по колата на Хаас и също по нашата. Валтери опита атака от много далеч.

Затова бих сложил по-голямата част от отговорността за случилото се върху нашия пилот. Валтери беше много по-бърз. Мисля, че той смяташе, че Грожан го осъзнава и затова оставя вратата отворена.“

За случилото се Ботас получи предупреждение от стюардите, но няма да има наказание. Той така или иначе ще потегли от дъното на решетката заради нерегламентирана смяна на задвижващата система.

„Мисля, че той (Грожан) ме видя, коментира ситуацията Ботас. – Затова смятах, че той е наясно, че съм там. Но може би не погледна в огледалото, преди да завие.“