Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ван дер Гарде с пет места назад на Силвърстоун

Ван дер Гарде с пет места назад на Силвърстоун

29
0
Гийдо ван дер Гарде и Нико Хюлкенберг

Гийдо ван дер Гарде бе наказан с преместване пет места назад на грида за Гран при на Великобритания заради инцидента му с Нико Хюлкенберг по време на вчерашното състезание в Канада.

Преди този сблъсък пилотът получи и санкция преминаване през питлейна заради това, че удари Марк Уебър, който го затваряше с обиколка.

В 46-та обиколка Хюлкенберг също тръгна да задминава с тур холандеца, но предното крило на Ван дер Гарде закачи задна лява гума на Заубер-а. Това доведе до отпадането и на двамата пилоти от състезанието.

Затварях с една обиколка Гийдо ван дер Гарде и спрях. Първоначално не усетих нищо, докато не излязох от завоя и осъзнах, че колата не вървеше направо. Заради това решихме да спрем. Още на старта загубихме места, а и като цяло нямахме темпо. Борех се за 14-то място и не можех да направя повече. Разбира се, това не е идеалният начин, по който да завършиш състезание, но в края на краищата нямаше как да спечелим повече – коментира Хюлкенберг след надпреварата.

Ван дер Гарде пък се извини на Уебър за причинения инцидент и каза, че ще се поучи от грешките си:

Не беше добър ден за мен. Искам да се извиня на Марк за удара. Ще си взема поука от решението на стюардите за наказанието с пет места за следващото състезание. Понякога правиш грешки, но важното е да ги приемеш, да се поучиш от тях и да продължиш напред.

Той обясни, че след преминаването в питлейна температурата на гумите се е повишила рязко, заради което е спрял отново в бокса. Механиците му намериха в едната кутия за радиаторите слюда от визьор на каска.

Скоро след това карах към фибата с Хюлкенберг до себе си. Преместих се, за да му направя място, но той зави пред мен в зоната за спиране и имахме контакт, което беше краят на състезанието ми – допълни пилотът на Катерам.