Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн определи състезанието си като най-доброто в F1 досега

Вандоорн определи състезанието си като най-доброто в F1 досега

63
0

Щофел Вандоорн определи представянето си в Гран при на Малайзия като най-доброто в кариерата си във Формула 1 досега. Пилотът на Макларън завърши 7-и, като изравни и най-доброто си класиране в спорта.

На същата позиция той завърши и преди 2 седмици в Сингапур. Сега на Сепанг белгиецът се справи по-добре от именития си съотборник Фернандо Алонсо през целия уикенд.

„Определено мога да кажа, че това беше най-доброто ми каране в F1 досега, каза Вандоорн. – Да стартирам 7-и на писта като тази, да съм бърз през целия уикенд и да завърша 7-и е фантастично.

Мислехме, че днес ще е много трудно. Направих страхотен старт, но след това знаехме, че трудно ще останем пред колите на Форс Индия и Уилямс. Но само Перес мина пред нас. Натисках като луд във всяка обиколка.“

Вандоорн заяви още, че е успявал добре да контролира разликата спрямо 8-ия Ланс Строл с Уилямс и в същото време да пази гумите и да следи за консумацията на гориво.

В същото време Алонсо остана 11-и и не взе точки. Той обаче загуби позиции след старта и след това му бе трудно да навакса. „Имали сме и по-добри дни, обясни испанецът. – В завой 2 пилотите на Уилямс се удариха пред мен и загубих няколко места. След това не можех да изпреварвам.“