Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин щастливи, че са първи сред новите екипи

Върджин щастливи, че са първи сред новите екипи

43
0

Тимо Глок се радваше, че е пръв от пилотите на новите отбори в квалификацията за Гран при на Бахрейн въпреки проблемите със закрепването на гумите в последната свободна тренировка днес. Заради проблем с пистолетите гайките и на четирите колела не бяха достатъчно затегнати, което създаде сериозно напрежение в бокса. Присъствието на техническия шеф от страна на ФИА Джо Бауер не помогна за спокойна подготовка, но следобед германецът измина няколкото си тура без проблеми.

– Само 2,7 секунди разлика от топотборите с такъв огромен опит също е прекрасна новина – допълни Тимо. – Постигнахме първата си цел и трябва да продължим упоритата работа. Вървим в правилна насока и трябва да се съсредоточим върху преодоляване на трудностите.

Лукас ди Граси, който пък имаше повреда в скоростната кутия сутринта, също благодари на отбора за усилията. Той направи само една серия от три тура в последната свободна сесия, а следобед се класира 22-и.

На питуола на отбора се появи и Сър Ричард Брансън, очевидно доволен от постигнатото. Той с удоволствие демонстрираше запазената си марка – безкрайно широката си усмивка, тъй като има бас с шефа на Лотус Тони Фернандес, че Върджин ще победят при новите екипи в тазгодишния шампионат.