Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин стана спонсор на Браун

Върджин стана спонсор на Браун

60
0

Милиардерът Ричард Брансън пристигна в Австралия и след кратки преговори неговата компания Върджин стана първият спонсор на екипа на Браун.
Още след началото на финансовата криза и индикациите от страна на Хонда за възможна продажба на екипа, компанията на Брансън се сочеше като вероятен купувач. В крайна сметка обаче до финализиране на подобна сделка така и не се стигна, а отбора бе закупен от Рос Браун. Контактите с Върджин обаче се запазиха и сключването на спонсорски договор между тима и компанията не бе изненада. Изненадата обаче е, че Върджин не се ангажираха като основен спонсор на екипа и фирмата има определени цели при присъединяването си към света на Формула 1.
“Радваме се да има Върджин за партньор”, сподели шефът на екипа Рос Браун. “Надяваме се на напрегнато и успешно дебютно състезание заедно с нашият нов спонсор.”
“Винаги съм казвал, че ще се радвам да видя Върджин във Формула 1”, заяви Брансън пред медиите. “Радвам се, че това ще стане в отбора на можещ човек, какъвто е Рос Браун.”
Влизането на Върджин в Гран при обаче има и друга задача. Още по време на преговорите между Хонда и компанията на Брансън, милиардерът заяви, че неговото условие е спортът да обърне по-сериозно внимание на екологията и да стане по-евтин. Цели, които смята да преследва и сега. Намаляването на разходите така или иначе е в устите на всички, но Брансън смята да спомогне и за развитието на екологично чисто гориво.
“Инвестирахме много пари във фирмата Гево”, обясни Брансън. “Голяма част от нашите “мръсни” компании, железепътни и авиолинии, наливат печалбите си в разработването на чисто гориво. Така една от задачите на Гево ще е да разработят бензин и за Формула 1. Идеята е като качества той да не се различава от сегашния, но при изгарянето му да не се отделя въглероден двуокис.”