Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вървим страхотно във втори и трети сектор на Спа, уверен е Бътън

Вървим страхотно във втори и трети сектор на Спа, уверен е Бътън

51
0

Пето време успя да постигне световният шампион за 2009 г. във Формула 1 Дженсън Бътън в днешната квалификация на белгийската писта Спа-Франкоршамп. Англичанинът ще се нареди на трета редица, докато съотборникът му Люис Хамилтън бе с второ постижение в сесията.

– Колата ни върви добри и темпото е на ниво. Искаше ми се да съм малко по-напред. В началото на последния квалификационен сегмент сложихме вече използвани гуми, същото направихме и накрая, а два от болидите пред мен дадоха най-добрите си времена в началото на тази част, когато бе най-сухо. При последното ми излизане бе започнало да прикапва в първия сектор и там загубих около три десети и половина от секундата в сравнение с предишното ми най-добро време в тази част от трасето. След това успях да си върна малко в останалата дистанция, където определено вървим добре. Сравнително доволен съм – заяви англичанинът.

Дженсън бе поредният пилот, отбелязал трудностите на каране, когато трасето изсъхва и не се знае къде има още мокри петна.

– Освен това когато управляваш на лимита, е наистина трудно да откриеш границата в поведението на гумите. Ако стъпиш на мокро, излиташ. Все пак съм пети, а това е откъм по-добрата страна на пистата. А при време като тукашното, всичко може да се случи, така че нещата са доста вълнуващи. Затова според мен можем да направим наистина добро състезание утре – допълни Бътън.