Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор определи маневрата на Верстапен като глупава

Васьор определи маневрата на Верстапен като глупава

2732
0
Гран при на Белгия
Стартът на състезанието за Гран при на Белгия, снимка: Ред Бул

Спортният директор на Алфа Ромео Фредерик Васьор определи маневрата на Макс Верстапен на старта на Гран при на Белгия спрямо Райконен като глупава. Холандският пилот се удари с Кими в първия завой.

Заради инцидента той счупи предно окачване и отпадна. След това Макс заяви, че не вини съперника си от Алфа Ромео за станалото. След финала обаче Васьор обвини за случилото се пилота на Ред Бул, който спря доста късно.

„Не знам какво се случи с Верстапен, каза Васьор пред Motorsport. – Той дойде от нищото. Беше дори зад Перес преди спирането. Опита се да изпревари 2 коли в първия завой, а това беше глупаво.

На Спа можеш да изпреварваш в хода на състезанието и имаш място да го направиш. Не е като в Унгария или Монако. Колата на Кими беше изцяло повредена. Половината от пода й липсваше.“

Стюардите прецениха, че случилото се е състезателен инцидент и наказания не последваха. Съгласен с решението беше спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

„От Гран при на Унгария миналата година Макс неизменно завършваше в топ 5 във всяко състезание, каза Хорнер. – Това са 21 състезания или нещо такова. Инцидентът приличаше много на този от 2016 г. също на Спа. Беше състезателен такъв. Не смятам, че Кими знаеше, че Макс се намира там. А проблемът дойде от това, че Верстапен направи лош старт.“