Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор ще се радва отново да работи със Сайнц в бъдеще

Васьор ще се радва отново да работи със Сайнц в бъдеще

1590
0
Джон Елкан, Фредерик Васьор, Карлос Сайнц
Джон Елкан, Фредерик Васьор и Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Фредерик Васьор ще се радва отново да работи с Карлос Сайнц в бъдеще. Ръководителят на Ферари изпитва огромно уважение към испанеца и беше категоричен, че отношенията им ще останат добри и след края на сезона.

Сайнц си тръгва от Ферари след приключването на настоящата кампания. Испанецът ще отстъпи мястото си на Люис Хамилтън, който в момента кара за Мерцедес. На свой ред германският производител намери заместник на седемкратния световен шампион в лицето на Андреа Кими Антонели.

Трикратният победител в F1 се познава много добре с Васьор. Двамата работят заедно във Ферари през последните два сезона. Преди това французинът направи опит да привлече испанеца, когато ръководеше Заубер.

В началото на тази година Васьор трябваше да вземе трудното решение да замени Сайнц с Хамилтън. Това изненада неприятно испанеца, който вече беше в напреднали преговори за нов договор. За негово нещастие, Ферари реши да го освободи и да привлече в редиците си седемкратния световен шампион.

Сайнц многократно беше категоричен, че ще помогне на Ферари до края на сезона и ще даде всичко от себе си. Разбира се, 30-годишният пилот започва да получава все по-малко информация. Той също така не присъства на срещите на тима, в които се говори за 2025 г.

Последният старт на Сайнц с Ферари ще бъде в Абу Даби. След това той може да кара за Уилямс още в тестовете след края на сезона. Но за да се случи това, отборът от Гроув трябва да получи разрешение от Скудерията.

Васьор призна, че изпитва огромно уважение към Сайнц. Френският специалист се надява пътищата им отново да се засекат в бъдеще.

„Да, със сигурност. Честно казано, изпитвам огромно уважение към Карлос и към това, което направи за Ферари. Както знаете, изборът [да го заменим] не беше лесен“, сподели Васьор.

По-рано тази година Васьор призна, че решението на тима да обяви Хамилтън толкова рано е трябвало да даде достатъчно време на Сайнц да определи бъдещето си в F1. Испанецът изчака близо 6 месеца, преди да подпише с Уилямс

Шефът на Ферару също така остана впечатлен от факта, че Сайнц е успял да „остане професионалист“ и да свърши „много добра работа“ за отбора през последните месеци.

„Той върши много добра работа. Успя да остане професионалист в тези трудни условия“, каза Васьор. „Виждам перфектно какво внася в отбора и какво донесе на отбора през тази година.“

„Той беше част от възстановяването ни през 2023-та, когато имахме труден период през лятото. Затова съм повече от доволен, че имам честта да работа Карлос и ще запазя много добри отношения с него“, заключи Фредерик Васьор.