Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор за представянето на Ферари в теста: Отметнахме много неща без да...

Васьор за представянето на Ферари в теста: Отметнахме много неща без да се тревожим за времената на обиколка

3508
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор; снимка: Ферари

Фредерик Васьор отказа да каже нещо категорично относно представянето на Ферари в тридневния предсезонен тест на F1 екипите, който приключи днес. Шарл Льоклер и Карлос Сайнц завършиха последната сесия на трето и четвърто място. Двамата не караха за времена, а по предварително изградената програма на Скудерията. По-рано през деня Васьор отговори на въпроса къде според него е тимът със: „Със сигурност сме в топ 10!“ Следобед от Скай Спортс F1 опитаха за втори път със същото питане.

„Мисля, че представянето беше на приливи и отливи. Когато успявахме да напаснем всичко, темпото бе налице. А когато нещо не бе съвсем добре, темпото липсваше“, отговори Васьор

„Трябва да останем спокойни. Това са тестове преди сезона и никой не знае какво правят другите, с колко гориво карат, какви са режимите на двигателите и т.н. Най-важното е да си съсредоточен върху себе си, да си вършиш работата и ще видим какво ще стане другата седмица, не преди това. Всеки тим иска да свърши повече работа. Тестовете са доста кратки, но времето е едно и също за всички. На мен тази концепция ми харесва. Ако питате пилотите, те със сигурност ще искат да останат още седмица. Досега нещата се получиха доста добре при нас.“

„Последните три дни бяха много натоварени за тима. Проверихме куп неща по колата, отметнахме много неща в програмата си без да се тревожим за времената на обиколка или какво вършат другите. Основната цел бе да натрупаме колкото се може повече километри и сторихме точно това“, заяви Васьор.

Васьор бе попитан и дали вече е установил своя управленски стил във Ферари. Наскоро стана ясно, че въвежда преструктурирани в стратегическия отдел. Инаки Руеда вече ще работи от завода в Маранело, а на питуола отговорящ за стратегиите ще е Равин Жаин.

„За 4 седмици не можеш да промениш нищо кой знае какво“, каза Васьор.

„Това е дълъг процес. Освен това отборът имаше добри представяния и състезания миналата година, няма смисъл да се променя всичко. Трябва да се запозная с всички, да разбера процесите на работа в екипа, на питуола, много неща трябва да смеля. Цялото прехвърляне се случи в доста кратки срокове.

Настроението обаче е перфектно. Днес бяхме в добра форма. Шампионатът обаче ще е дълъг и труден, но това е в ДНК-то на бизнеса“, допълни французинът

Карлос Сайнц сподели, че Васьор полека-лека се установява във Ферари.

„Фред бе доведен във Ферари, за да има различен подход. Малко по малко влиянието му започва да се усеща. Очаквам това да се види тепърва“, добави испанецът.