Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари доволни след днешния ден

Във Ферари доволни след днешния ден

83
0
Фелипе Маса

Видимо в добро настроение бяха всички в моторхоума на Ферари след края на днешния първи ден за тренировки в Монако. Пилотите един след друг обясниха, че за жалост не са имали възможност да направят и по една обиколка с най-меките гуми суперсофт, но с по-твърдите коли били много добри от самото начало на деня.

Наложили са се само малко корекции в настройките им, но както обясни Фернандо Алонсо, в събота сутринта ще трябва тимът да употреби малко повече време за изпитания с най-меките гуми, защото дъждът днес след обяд объркал програмата. Само Дженсън Бътън от преките му съперници успял да направи добра обиколка със суперсофт в точния момент.

Тази сутрин успяхме да изпълним цялата програма и съм доволен като цяло, макар по принцип първият ден в Монако да е за свикване с това специфично трасе, за усещане докъде можеш да стигнеш и т.н. – коментира Алонсо.

Съотборникът му Маса бе още категоричен в позитивната си оценка.

Колата изглеждаше добра от самото начало на първата сесия, с добър баланс и дори малко по-добра, отколкото очаквахме – каза бразилецът. – И дори, когато карах с интермедии в края на втората сесия имаше добра тракция, а позитивното чувство остана.

Техническият директор на Скудерията Пат Фрай обясни, че този път в колите няма нещо принципно ново, на все пак са били изпитани специалните пакети за най-бавната писта в календара. При условията днес обаче не би могло да се даде позитивна или негативна оценка, както и да се правят изводи за възможните стратегии в неделя.