Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари не се съмняват в оставането на Алонсо в екипа

Във Ферари не се съмняват в оставането на Алонсо в екипа

34
0
Лука ди Монтедземоло,Фернандо Алонсо

В последно време се появиха усилени слухове гласящи, че Фернандо Алонсо може да се завърне в екипа на Макларън и да напусне Ферари, където успеха продължава да му се изплъзва. От една страна испанецът явно показва недоволството си от качествата на болидите на Скудерията, от друга страна Мартин Уитмарш не веднъж подчертава, че би приветствал завръщането на Алонсо в Макларън, където след привличането на Хонда за партньор ще се освободят средства, които иначе трябваше да отидат за закупуването на двигатели.

Във Ферари явно не се притесняват от подобни спекулации. В интервю пред германското седмично издание Шпорт Билд, Стефано Доменикали разкрива, че не вярва испанецът да пожелае да си тръгне от отбора.

„Не се страхуваме, че може да загубим Фернандо“, обяснява Доменикали. Според него договорът му трудно може да бъде развален. „Имаме договор с него за още три години и ни увери, че има желание да остане. Той иска да печели с нас и ние с него.“

По време на уикенда в Япония, Алонсо за пореден път отправи критика към отбора, след като Ред Бул и Лотус успяха отново да победят съперниците си в червено. Испанецът се класира четвърти.

„Гумите биха били едно доста удобно извинение, но ние трябваше да се настроим по-добре към новите гуми на Пирели“, заяви Алонсо. Бившият тим шеф Еди Джордан не вярва в бъдещето на двукратния световен шампион във Ферари.

„Фернандо няма да е щастлив от завръщането на Райконен в отбора и най-късно през 2015 г. ще се присъедини към Макларън Хонда.“