Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо очаква труден уикенд в Бахрейн

Алонсо очаква труден уикенд в Бахрейн

33
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо пристига в Бахрейн като трети в генералното класиране. Всъщност обаче отборът на Ферари като чиста скорост е доста по-далеч. Въпреки това испанецът изглежда доста спокоен. Времето между двете състезания той прекара в Шанхай.

„Формула 1 не бе тема на разговорите ми през тази седмица“, отбеляза Алонсо. „Понякога човек има нужда и от малко удоволствия, трябва разтоварване, иначе няма как да дадеш максимума от себе си по време на състезателните уикенди. Това не означава, че не сме мислили за следващото състезание. Наясно съм, че на пистата в Бахрейн ще преживеем следващият труден уикенд.

Характеристиката на трасето и факта, че пристигаме със същата кола, с която бяхме в Шанхай ни карат да смятаме, че ще имаме проблеми. Ферари, а и аз сме постигали много добри резултати в Бахрейн. Тимът е печелил тук четири пъти, аз три. Последната ми победа бе при дебюта ми за Скудерията.

Миналото обаче не е това, което е важно в момента за нас и отново ще трябва да се борим да ограничим щетите. Шампионатът е отворен и много интересен до момента. Има доста отбори, които могат да се борят за победа. Аз имам пълно доверие в отбора и знам, че всеки в Маранело дава всичко от себе си, за да постигнем своите цели.

Искам да поздравя и хората в бокса. В Китай те бяха най-бързи им трябваха само 2,6 сек. за да обслужат колата. При това те постигнаха този резултат, както при моето влизане, така и при това на Фелипе.“