Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари отчитат прогрес спрямо първия ден на Силвърстоун

Във Ферари отчитат прогрес спрямо първия ден на Силвърстоун

23
0
2013,Нюрбургринг,Ферари,Фернандо Алонсо

За разлика от миналия петък екипът на Ферари отчете напредък, но в екипа смятат, че все още са едва четвърта сила зад Мерцедес, Ред Бул и Лотус. Все пак Фернандо Алонсо и Фелипе Маса завършиха деня на шесто и седмо място с разлика от 0,003 сек между двамата.

„Днешният ден бе значително по-добър от миналия петък в Англия“, обясни Алонсо. „Въпреки че имаме още много работа, по всичко изглежда, че сме направили крачка напред. Върнахме си нивото на представяне, което имахме преди Силвърстоун. Една от позитивните промени бе поведението на гумите, които не ни създадоха абсолютно никакви проблеми.

За съжаление заради проблеми с електрониката изгубихме цялата първа свободна тренировка. Това съкрати програмата ни на половина, но ще се опитаме довечера да анализираме данните и да намерим начин да направим крачка напред. Имаме вече идеи, къде трябва да направим промени. Мерцедес, Ред Бул и Лотус са пред нас, но ни се иска да подобрим представянето си и да се борим за място на върха.“

„Денят бе доста напрегнат, защото имахме много работа“, заяви Фелипе Маса. „Трябваше да изпробваме много неща и да направим колкото се може повече обиколки. Разделихме времето си между оценката на гумите и сериите от дълги обиколки.

Има голяма разлика между двете смеси, която се изразява най-вече в сериозното износване на по-меката смес. Ще е интересно да видим, какво влияние ще има това върху състезанието.

Както обикновено ще е много важно да изберем правилната стратегия. Квалификацията остава нашата ахилесова пета, защото там определено не сме толкова конкурентоспособни, колкото в състезанието. Ще се опитаме поради тази причина да сме възможно по-напред на старта. В дълга серия от обиколки колата се държа наистина добре, което дава сигурност за състезанието в неделя.“