Начало Избрани Във Ферари се надяват на по-добро състезателно темпо на SF-23 в Монреал

Във Ферари се надяват на по-добро състезателно темпо на SF-23 в Монреал

1635
0
Ферари SF-23
снимка, Ферари

Във Ферари се надяват на по-добро състезателно темпо на SF-23 в Монреал. Според шефа на тима от Маранело Фредерик Васьор, има още какво да се подобри по отношение на представянето по време на дългите серии с обиколки. Васьор също така остава категоричен, че подобренията в автомобила на Ферари работят добре.

Ферари е най-успешният конструктор в Канада. Италианският екип има общо 12 успеха в тази надпревара, като 11 от тях са на пистата Жил Вилньов. Последната победа на Скудерията бе на Себастиан Фетел през 2018 г. Оттогава Ферари няма победа в Монреал, но редовно присъства на подиума

Скудерията имаше повод за радост в края на миналата седмица след финала на 24-те часа на Льо Ман. Тогава екипът грабна победата благодарение на прототип №51 и пилотите Антонио Джовинаци, Алесандро Пиер Гуиди и Джеймс Каладо. Този успех даде малко облекчение на феновете на Ферари, които вероятно са доста отчаяни от началото на 2023 г.

Ферари пристига в Канада с огромно изоставане в класирането при конструкторите. Отборът от Маранело изостава както от Ред Бул, така и от Мерцедес и Астън Мартин. Проблемите на Скудерията са различни- сериозно износване на гумите, посредственост по време на състезанията, лоши стратегии и др. Но най-сериозната ахилесова пета на екипа е непостоянството на автомобила SF-23. Именно това е причината Ферари да показва отлична скорост в даден момент, но в друг да трупа сериозен пасив.

Васьор коментира предстоящата Гран при на Канада. Френският специалист се надява, че екипът може да направи още една крачка напред по отношение на състезателното темпо.

„Идваме в Канада, знаейки, че все още има какво да подобрим по отношение на състезателното темпо на SF-23. Подобренията, въведени в последния кръг в Испания означаваха, че автомобилът се държи по-стабилно в състезанието в Барселона“, сподели Васьор.

Ферари имаше добри спомени от миналогодишното състезание в Монреал. Тогава Карлос Сайнц остана втори и бе близо до победата. В същото време Шарл Льоклер потегли от дъното на колоната и остана пети.

„Миналата година в Монреал и двамата ни пилоти се състезаваха много добре. Карлос завърши втори, след като оказваше натиск върху победителя Макс Верстапен до самия флаг. Същевременно Шарл си проправи път през полето от последната редица на стартовата решетка, за да завърши на пето място. Ние винаги сме се радвали на голяма подкрепа в Канада. Затова се надяваме този уикенд да представим силни резултати, които да зарадват нашите тифози“, добави шефът на Ферари.