Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари смятат, че новите части функционират добре

Във Ферари смятат, че новите части функционират добре

76
0

След първите 90 минути на Силвърстоун Ферари не изглеждаше в положение да се намеси в борбата за победата в Гран при на Великобритания. Във втората сесия обаче екипа явно успя да намери доста добри настройки, защото Алонсо и Маса успяха да завършат на 2-а и 4-а позиции.

„Единственият начин да опиша случилото се днес е, че това е един петък като доста други през този сезон“, обясни Алонсо в не особено добро настроение. „Очаквах да сме конкурентноспособни, защото колата е доста по-добра от това, което имахме в Турция, а трасето там има подобни характеристики на това тук.

Но както и очаквахме Ред Бул са много силни тук и са големия фаворит, не само за квалификацията утре, но и за състезанието в неделя. Отзад ние вероятно ще се борим с Макларън и Рено, а Мерцедес също могат да влязат в това обкръжение. Картината няма да е много по-различна от тази във Валенсия.

На това трасе е нужна кола с много добра аеродинамична ефективност и малко по-различни настройки на окачването от обикновеното. Новите компоненти, които приложихме във Валенсия и тези които донесохме специално за тук определено подобряват държането на F10.

Трябва да се развиваме във всяко състезание. Харесва ми новата част на пистата. Създава удоволствие и е добре осигурена. Мисля, че ще подобри шоуто.“

„Смятам, че днес бе добър ден за нас“, радваше се от своя страна Маса. „Изпробвахме доста нови аеродинамични компоненти, както и различни конфигурации. На края колата бе доста добра, изпробвахме я с различни количества гориво, както и с нови и износени гуми.

Работим интензивно по развитието на колата и това може да се види от резултатите ни. Новите неща функционират добре и в неделя вероятно ще използваме доста от тях.

Надяваме се уикенда да продължи също толкова добре колкото и започна. Що се отнася до новата част от трасето, очаквах да дава по-голяма възможност за изпреварване, не мисля че е променена особено в сравнение с преди.“

„Доволни сме от начина, по който започнаха нещата за нас“, усмихваше се и шеф инженерът Крис Дайър. „Свършихме всичко, което бяхме запланували, резултатите също са задоволителни.

Индикациите са, че новите части работят добре, включително и тези, които използвахме в последното състезание. Изглеждаме много добре в дълга серия от обиколки, утре ще трябва да настроим колата за квалификацията.

Пилотите ни направиха опити със и без системата за оптимално обтичане на задното крило и определено ще я използваме на състезанието тук. Мисля, че сме в много добра изходна позиция за този уикенд.“