Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари смятат, че Пол Рикар не пасва на болида SF90

Във Ферари смятат, че Пол Рикар не пасва на болида SF90

1921
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

В екипа на Ферари очакват труден уикенд в предстоящата Гран при на Франция. Това заяви шефът на тима Матиа Биното. Според него пистата Пол Рикар не пасва на болида SF90.

Трасето има 3 сравнително дълги прави, но и комбинации от бързи и бавни завои. А това определено е в ползва на колите на Мерцедес. Болидите на Сребърните стрели имат отлична скорост в бавните завои и страхотно излизане от тях.

„Пол Рикар беше сложна писта за нас миналата година. И знаем, че такъв тип трасе не е подходящо за нашия пакет, каза Биното. – Ще имаме някои малки подобрения и елементи по колата.

Те ще ни помогнат да определим правилната посока на развитие на болида. Но няма да ни решат основните проблеми. Техническите данни, които ще съберем, ще са важни за следващите стъпки, които ще предприемем.“

Според шефа на Мерцедес Тото Волф обаче предимството на Ферари на правите може да има важно значение на Пол Рикар заради наличието на няколко прави участъка.

„Очакваме още една тежка битка във Франция, каза австриецът. – Пистата прилича донякъде на тази в Монреал. Дългите прави ще са предизвикателство за нас. Но характеристиките на завоите са различни, което би трябвало да ни даде предимство.“