Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Въздишка на облекчение в Мерцедес

Въздишка на облекчение в Мерцедес

43
0

След разочароващото представяне на квалификацията във Валенсия, сега на пистата Силвърстоун са определено доволни от постигнатото пето място от Нико Розберг. Младият пилот изостана са малко над секунда от победителя, но като се има предвид, че третия, Фернандо Алонсо изостана с 0,8 сек от първото място всичко е в рамките на приемливото.

От друга страна Михаел Шумахер завърши едва десети, но резултатът му бе постигнат само с едно излизане на пистата в последната част на квалификацията.

„Лично аз съм доволен от петата си позиция“, обяви Розберг. „Това показва, че сме постигнали много добър напредък, след като във Валенсия бяхме толкова назад. Крачка напред, която е много важна, защото означава, че сме открили къде са проблемите ни и че сме успяли да ги решим до голяма степен.

Видимо е, че хората във фабриката са свършили отлична работа и това ни дава голям шанс за утрешното състезание да постигнем добър резултат на едно от домашните ни трасета.

Радвам се на предстоящото състезание и се надявам да направя добър старт утре, които да ми позволи да се боря дори за място на подиума.“

„Разбира се, че съм разочарован от представянето си днес“, обясни Шумахер. „Не успях да направя добра обиколка в последната част на квалификацията. Бях окуражен след постигнатото във втората сесия, но накрая не успях да направя желаното и загубих доста позиции.

Направих само една бърза обиколка, защото в първата предвидена направих грешка и реших да подготвя гумите си за следваща бърза, която ме изведе напред.

В нея обаче направих още няколко малки грешки и като цяло не изпълних това, на което бяхме способни днес. Така ще имам определено тежко състезание от тази позиция, защото тук изпреварванията са много, много трудни.

Надявам се да направя добър старт и това да ми даде възможност да постигна максимума на възможното.“

„Много добра работа на Нико днес“, радваше се и Рос Браун. „Неговото пето място ни дава добра позиция в състезанието. Михаел изглеждаше много бърз след втората част и очаквахме подобен резултат и в последната. Направихме само едно излизане, в което за съжаление той направи грешка и това бе края.

Все пак видяхме, че сме на прав път и можем да сме обнадеждени за бъдещето. Много важен уикенд за нас, като се надяваме да подобрим позициите си. Отново сме пред Рено, което може само да ни радва.

Имаме фантастичен отбор и съм радостен, че днес получихме малко възнаграждение за усилената работа в последните седмици. Новите части работят добре, но разбира се състезанието е това, което има значение. Така че трябва да изчакаме да видим, как ще се представим утре.“

„В сравнение с последното състезание във Валенсия, постигнатото тук определено е крачка напред“, усмихваше се Норберт Хауг. „Разстоянието до останалите отбори, с изключение на Ред Бул разбира се, не е никак голямо. Освен това Нико определено извади максимума от колата.

За съжаление Михаел не успя да повтори представянето си от втората част на квалификацията. Това стана, защото при единственото му излизане на пистата допусна малки неточности. Все пак се надяваме, че утре той ще успее да направи добър старт и това да му даде възможност да постигне добър резултат в състезанието.

Добро представяне на Нико също е очаквано и това ще бъде добра отплата за нашите членове на отбора, работещи в Бракли и Бриксуърт. Много от тях ще наблюдават състезанието от трибуните и се надяват на добро представяне от наша страна.“