Начало Автомобили Въздушно окачване за VW Тransporter 5-то поколение

Въздушно окачване за VW Тransporter 5-то поколение

72
0

От началото на 2008 г. възможността за производство на всички модели от 5-та серия Транспортер със система за въздушно окачване е вече факт.
Характерно за този тип окачване е, че може да се регулира според стила на шофиране и прави качването на автомобила, слизането от него и паркирането му по-комфортно.
Възможностите за избор са между 2-точков (на задната ос) и 4-точков вариант (предна и задна ос). За 4-точковия вариант се предлага допълнително Аuto-level функция (автоматично регулиране на нивото), наречена още „Хоризонтална нивелация”. При нея федерацията на всяко едно колело при паркирано превозно средство може да се регулира отделно. По този начин, само с натискане на един бутон неравните настилки с разлика до 130 мм биват преодолени и автомобилът заема една хоризонтална позиция. Вече няма нужда от подложни клинове или други помощни средства за стабилизация при наклон.
За по-амбициозно шофиране се предлага Спортен режим, с който просветът се намалява с 25 мм. Извън пътя се използва Офроуд режим, при който клиренсът се увеличава с 30 мм. В режим Паркинг се откриват нови възможности за достъп до гаражи с различна височина на входа. Попаднете ли в екстремни ситуации, можете за кратко да снижите или да вдигнете автомобила с допълнителни милиметри.

Кой вариант в коя ситуация?

2-точков вариант
Подходящ е за всички, които имат нужда от по-ниска височина на товарене и/или са често в композиция с прикачен товар.

4-точков вариант
Този вариант включва режимите на шофиране: Спортен, Офроуд и Паркинг. По този начин напасвате окачването (респ. височината на автомобила) към всяка ситуация.

4-точков с Ауто-левъл
Тук има всички предимства на 4-точковия вариант допълнени от функцията Аuto-level. Перфектен вариант за моделите California и за всички други, които имат нужда от равновесна позиция на автомобила.

Технически данни

Височина при 4-точков
Допустима скорост
Окачване отпред 760 мм
Окачване отпред 770 мм

Най-висока позиция
Допустима скорост – 0-5 км/ч
Окачване отпред + 60 мм
Окачване отзад + 50 мм

Най-ниска позиция
Допустима скорост 0-5 км/ч
Окачване отпред – 80 мм
Окачване отзад – 100 мм

Спортен режим
Допустима скорост – неограничена
Окачване отпред – 25 мм
Окачване отзад – 25 мм

Офроуд режим
Допустима скорост 0-25 км/ч
Окачване отпред + 30 мм
Окачване отзад + 30 мм

Паркинг режим
Допустима скорост 0-25 км/ч
Окачване отпред – 70 мм
Окачване отзад -90 мм