Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Важно е да открием бързо правилната посока за настройки, твърди Маса

Важно е да открием бързо правилната посока за настройки, твърди Маса

43
0
Гран при на Корея,Фелипе Маса

Фелипе Маса все още не е убеден дали Ферари могат да спечелят Гран при на Корея този уикенд и според него трябва да се изчакат поне първите тренировки, за да се придобие по-ясна идея за темпото както на Скудерията, така и на съперниците й.

– Това важи с особена сила тук, тъй като пистата е напълно нова, тоест нещата могат да тръгнат или изцяло според очакванията, или тотално наопаки. Имам всякакви типове завои – както такива, където сме сигурни, че колата ни върви чудесно, така и други, където сме имали проблеми в предходни стартове – допълни обяснението си бразилецът. – Дългата права означава, че ще ни е необходима добра топскорост и силни спирачки за бавния завой в края й. Мога да кажа, че харесах това, което видях. Предполагам, че конфигурацията ще е удоволствие за каране и да се надяваме, че ще се борим в челото.

Фелипе също отбеляза като повечето си колеги, че повърхността на пистата ще еволюира сериозно през уикенда, но въпреки всичко той очаква Ред Бул да са силни и на тази писта, тъй като досега почти не са имали слаби представяния.

– Затова за нас ще е толкова важно да открием правилната посока на работа възможно най-бързо. Аз изкарах един ден в симулатора в Иалия, карах трасето и на Плейстейшън, а вчера правих турове с велосипед. Спирахме на всеки завой, за да проверяваме бордюрите, асфалта, кривите, всичко – заяви Маса.