Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Възможно е Мелбърн да не е домакин на Гран при на Австралия...

Възможно е Мелбърн да не е домакин на Гран при на Австралия през 2016-та

101
0
Гран при на Австралия

Кметът на Мелбърн – Робърт Дойл, даде да се разбере, че ако състезанието за Голямата награда на Австралия, което в момента се провежда на пистата Албърт парк, може да спре да не се състои вече след 2015-та година, ако продължи да търпи огромни финансови загуби.

Пред вестник Herald Sun, той призна, че не вижда смисъл в това състезанието в Мелбърн да продължава да харчи пари на данъкоплатците и е много вероятно договорът за провеждане на Гран при на Австралия на Албърт Парк да не бъде подновен. Настоящият контракт изтича през 2015-та година.

Според Дойл, дори и в най-силните си дни, състезанието е губило по 1,7 милиона австралийски долара на година, а през 2010-та тези загуби са стигнали до цели 50 милиона.

„Не знам за град, който сам да се е отказал от Гран при, но дали пък Мелбърн да не бъде първия? Последната възможност е да решим, че това бяха 20 фантастични години, ползите за града и областта бяха невероятни, но цикълът вече завърши. Моята преценка ще бъде: Подгответе се. Моментът дойде.“, заяви Дойл.