Начало Автомобили Възможно е наследникът на Тойота Супра да има хибридно задвижване

Възможно е наследникът на Тойота Супра да има хибридно задвижване

367
0

Когато спортната Супра изчезна от гамата на Тойота през 2003-та година, феновете бяха раздразнени, но и също така уверени, че наследникът вече е в процес на разработка. Годините обаче отминаваха, а такъв не се появяваше, заради което и надеждите все повече намаляваха, докато не се появи концептуалния FT-HS, който бе показан на северно-американското автошоу през 2007-ма година.

Сега – две години и половина по-късно, наследник на Супра обаче все още няма. Но въпреки това чакането може би е към своя край, след като от доста места се появиха слухове, че Тойота подготвят дългоочаквания заместник за серийно производство през 2011-та.

Въпреки че информацията за момента е съвсем оскъдна, няколко източника твърдят, че спортният автомобил ще разполага с 3.5-литровият V6 мотор, който в момента се вгражда в Лексъс GS450h, който вероятно ще бъде комбиниран с хибридната система на Тойота Краун. И догато шестцилиндровият агрегат има мощност от 268 к.с., то хибридната система от Краун би му позволила да продуцира мощност от над 400 к.с.

Може би на автосалона в Токио тази година Тойота ще покаже прототип, който поне малко да загатва за това какво ще представлява бъдещата Супра, но готовият за серийно производство модел със сигурност няма да се появи поне до

втората половина на 2010-та.