Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вебер: По-добре ще е Хюлкенберг да е тест-пилот в топ-тим

Вебер: По-добре ще е Хюлкенберг да е тест-пилот в топ-тим

38
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг вероятно ще трябва да се примири с позицията на тест-пилот за сезон 2011, след като напусна тима на Уилямс..

Младият германец имаше наистина впечатляваща кариера до момента. След титли в сериите А1, европейската F3 и GP2, Нико най-накрая стигна до Ф1, където в дебютния си сезон дори успя да спечели полпозишън, но въпреки това загуби мястото си в отбора на Уилямс в края на тазгодишния сезон.

Сега изглежда, че Хюлкенберг няма да се уреди нито с място в Рено, нито пък с кокпит във Форс Индия и затова най-вероятно ще трябва да се задоволи с ролята на тест-пилот за 2011-та.

Според мениджърът му – вездесъщия Вили Вебер обаче, това може би е дори по-добрата опция за него.

Пред изданието AMS Вебер заяви, че би било по-добре Хюлкенберг да бъде „трети човек в топ-тим“, отколкото „първи човек в опашкарски тим“. Според Вебер пилотско място в слаб отбор няма да придвижи кариерата на клиента му напред и затова от подобен ход не би имало смисъл.

Норберт Хауг от Мерцедес отрече слуховете, че Хюлкенберг може да стане тест-пилот на немския отбор, но въпреки това оцени по достойнство таланта на младия си сънародник.

„Нямаме договор с него за момента.

Неговата кола обаче не се закара сама до полпозишъна в Бразилия. Един GP2 шампион  и пилот, спечелил полпозишън във Ф1 разбира се няма как да не е много способен“, смята Хауг.