Начало Formula E News Верн и DS TECHEETAH се борят за титлите във Формула Е този...

Верн и DS TECHEETAH се борят за титлите във Формула Е този уикенд

154
0

Жан-Ерик Верн може да стане този уикенд първият двукратен шампион във Формула Е. Французинът и тимът му DS TECHEETAH са в Съединените щати, където ще се проведат последните два кръга от сезон 2018/2019 г. Нюйоркската улична писта, която е с дължина 2,320 км и има 14 завоя, е в сърцето на Бруклин. Старт от Формула Е ще се проведе там за трети път.

„Сезонът направо отлетя и се връщаме в Ню Йорк за финала на още една състезателна година”, отбеляза Верн

„Беше страхотно изживяване за целия тим. Направихме още една крачка напред благодарение присъствието на производител в екипа. Аз и отборът имаме шансове за короните, включително тази, която изтървахме за толкова малко миналата година. Не бих казал, че ще върша нещо по различен начин за финала на сезона. Подготовката ни е нормална, като за всеки друг кръг. В крайна сметка, това са състезания като всички останали.”


Съотборникът му Андре Лотерер се надява да направи две силни надпревари в Ню Йорк след разочарованията в Берлин и Берн.

„Готов съм за обрат във финалните състезания. Титлата е по-далеч от мен, отколкото ми харесва, но все още има шанс. Ще се боря за нея, докато не стане математически невъзможно да я взема. Искам да приключа сезона на ниво.”

Тимът на DS TECHEETAH се бори и за титлата при отборите

Ако успее, ще е четвъртият екип, печелил короната сред тимовете.

„Този сценарий е познат за отбора – и миналата година пристигнахме в Ню Йорк в подобна ситуация”, заяви шефът на тима Марк Престън. „Но този път няма да позволим на шампионата да ни се изплъзне. Загубата през 2018-та бе само с две точки и бе наистина болезнена. Така че, нека го кажа така: сторихме всичко по силите си, за да не допуснем повторение на случилото се тогава. Искаме отборът ни да спечели.”

Техническият шеф на DS TECHEETAH Ксавие Местелан Пиньон допълни, че от дебюта си във Формула Е отборът за първи път има шанс да вземе и двете титли.

„Това бе целта на програмата ни, откакто влязохме в сериите. Имаме точков аванс преди последните стартове и ще се постараем да се възползваме от него. Очакваме надпреварите да са напрегнати. Дори най-малката грешка може да ни коства титлите, така че в тези финални два кръга трябва да се състезаваме разумно. Но напрежението е очевидно у съперниците ни”, каза още Пиньон.