Начало Formula E News Techeetah ще бъде заводски отбор на DS за следващия сезон

Techeetah ще бъде заводски отбор на DS за следващия сезон

50
0

Techeetah ще бъде заводският тим на DS през следващия 5-и сезон във Формула Е. Досега тази роля изпълняваше отборът на Virgin.

Techeetah записа забележителни успехи през изминалия сезон, като Жан-Ерик Верн спечели титлата при пилотите кръг преди края на сезона, а екипът завърши на второ място само на 2 точки зад Audi Sport.

Партньорството между двете страни ще съвпадне с влизането в спорта на новите болиди от второ поколение с много по-мощни и издръжливи задвижващи системи, позволяващи достигане до 280 км/ч и изкарване на цялата състезателна дистанция, без да е нужна смяна на колите.

„Много сме развълнувани от това, че ще си партнираме с DS Automobiles, влизайки в нова ера на Формула Е с новото поколение коли Gen2, каза президентът на Techeetah Едмунд Чу. – DS има сериозен опит в шампионата, като участва още от 2-ия му сезон и винаги завършва в топ 4.“

През сезон 2015/2016 г. DS Virgin завърши на 3-о място при отборите, през следващия на 4-о, а през изминалия на 3-о, като пилотът на тима Сам Бърд беше единственият реален съперник в борбата за титлата на Жан-Ерик Верн.