Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: 85% от F1 пресата е английска, повечето бивши пилоти експерти –...

Верстапен: 85% от F1 пресата е английска, повечето бивши пилоти експерти – британци, тоест нещата са леко едностранчиви

3510
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Популярните мнения във Формула 1 бяха определени като „леко едностранчиви“ от Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул коментира в интервю за британския таблоид „Дейли Мейл“, че 85% от пресата в Гран при е английска, а повечето превърнали се в телевизионни коментатори и експерти бивши пилоти са британци.

„Не слушам какво говорят другите – независимо дали ме критикуват или са положително настроени. Аз съм на пистата с отбора си и с хората, които са участвали в кариерата, в успеха ми. Слушам и разговарям с тях, когато имам нужда от преценка на представянето си“, заяви Верстапен

„Всеки може да има свое собствено мнение. Това е напълно в реда на нещата. Но няма да определи как живея живота си извън пистата или как се държа на трасето. 80%-85% от пресата във Формула 1 е английска. А това е доста доминираща сила. Ако пък става дума за бивши пилоти (Верстапен има предвид състезатели, които са станали експерти или коментатори – б.р.), то повечето от тях са британци, тоест нещата са леко едностранчиви“, каза още Верстапен.

Коментарите за критики и отношение към нидерландския пилот на Ред Бул бяха направени заради реакциите при и след инцидента между него и Ландо Норис по време на Гран при на Австрия. Верстапен получи 10 секунди наказание за инцидента. На пистата Ред Бул Ринг пилотът на Макларън каза, че съперникът му от Ред Бул е прескочил границата. Вече на Силвърстоун мнението му бе напълно противоположно – англичанинът заяви, че е реагирал прекалено остро. В родината на Верстапен пък са възхитени от начина, по който Макс се справя със ситуацията след Австрия.

„Той реши проблеми изключително умно“, посочи друг бивш F1 пилот – Роберт Доорнбос

„Емоциите на Ландо просто бяха толкова бурни, че всички се оказаха отнесени от тях. Макс се бореше за 62-ра победа и в такъв случай усещането е различно от това да водиш битка за втори успех в кариерата си. Освен това не може просто да изпревариш Макс. В крайна сметка намирам начина, по който 26-годишният Верстапен се справи със ситуацията, за изключително умен, защото английските медии са много способни и хапят“, допълни Доорнбос.