Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Чудесно е, че Перес остава в отбора до 2026 г.

Верстапен: Чудесно е, че Перес остава в отбора до 2026 г.

1446
0
Серхио Перес и Макс Верстапен
Серхио Перес и Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен реагира на новината за новия договор на Серхио Перес. Трикратният световен шампион се радва, че ще продължи да работи с мексиканеца за още два сезона и се надява да „продължи успешното партньорство, което са създали през последните години.“

Вчера Ред Бул обяви, че удължава договора на Перес с още две години. По този начин опитният мексиканец ще остане в Милтън Кийнс до края на сезон 2026. Удължаването на споразумението на Перес беше най-логичният вариант за Ред Бул. Не трябва да се забравя, че мексиканецът е изключително успешен от маркетингова гледна точка. Освен това 34-годишният състезател има и солидни спонсори, които наливат немалко средства в австрийския отбор

Новият договор на Перес не е добра новина за Карлос Сайнц, Даниел Рикиардо и Юки Цунода. Тримата пилоти се надяваха да заемат кокпита до Верстапен. В крайна сметка обаче Ред Бул реши да играе на сигурно и задържа мексиканеца за още две години.

Междувременно Верстапен приветства новия договор на Перес с Ред Бул. Нидерландецът се радва, че ще продължи да си партнира с мексиканеца поне до края на сезон 2026. Верстапен също така се надява двамата да помогнат на своя тим да продължи да печели повече точки и отново да стане шампион при конструкторите.

„Чудесно е, че Перес остава в отбора до 2026 г. Радвам се, че можем да продължим успешното партньорство, което създадохме през последните няколко години“, сподели Верстапен.

„Миналата година постигнахме рекорден сезон. Сега отборът е отново е много силен. Затова очакваме с нетърпение да надградим този успех и през следващите две години“, добави пилотът на Ред Бул.

Тази седмица Ред Бул се насочва към Канада. Отборът от Милтън Кийнс иска да се върне на върха след разочароващото представя по улиците на Монте Карло.

Верстапен има отлични спомени от Канада. Състезателят спечели последните две издания на надпреварата в Монреал. Сега целта му е да продължи тази серия и да се утвърди на първото място във временното класиране.

„Винаги е хубаво да се върнеш в Монреал. Пейзажът е неповторим, атмосферата в града е страхотна, а феновете са много страстни“, каза Верстапен.

„След по-трудния уикенд в Монако, тази седмица бях отново във фабриката и на симулатора, подготвяйки се за Гран при на Канада. Пистата там е много уникална. Тук има някои стари бордюри и има много повече възможности за изпреварване.“

„Много важно е да имаш добри настройки на автомобила и да намериш баланс между скоростта на правите, както и добра стабилност при спиране. Надявам се да се запишем силно представяне и да се върнем на върха“, завърши Макс Верстапен.

Перес няма победа Канада. Най-доброто класиране на мексиканеца в Монреал е трето място от 2012 г. Този уикенд Перес се надява да подобри този резултат и да остави зад гърба си разочарованието от Монте Карло

„Щастлив съм да дойде в Канада, знаейки, че оставам в Ред Бул Рейсинг. Чувството е невероятно. Отборът ми се довери да продължа да карам тук до 2026 г. Благодарен за доверието, което всички ми гласуваха“, заяви Перес.

„Знам, че имаме много работа за вършене през следващите сезони. По-важното е, че тя е в краткосрочен план. Трябва да се върнем към стандартите, които бяхме поставили преди Имола. Искаме да вкараме автомобила в по-добър прозорец, за да се представя както в събота, така и в неделя.“

„Състезанието в Монако беше катастрофално. Бяхме в грешна позиция на стартовата решетка заради слаба квалификация. Сега трябва да решим този проблем в Монреал. Отборът и аз искаме да стартираме в челото на стартовата решетка в деня на състезанието. Целта ни е да направим живота си много по-лесен този уикенд“, заключи Серхио Перес.