Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че може да се бори за подиум

Верстапен смята, че може да се бори за подиум

1161
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен се нареди четвърти на стартовата решетка за Гран при на Испания. Холандският пилот на Ред Бул бе доволен, че се е доближил до Себастиан Фетел и че успя да се класира между двете Ферари-та.

„Според мен взехме максимума от квалификацията”, обясни Верстапен

„Мерцедес и особено Валтери [Ботас] бяха прекалено бързи. Балансът на автомобила ми бе малко по-добър. Разбира се, искаше ми се да съм по-напред, но темпото ни в дълги серии е на ниво. В състезанията по принцип сме малко по-конкурентоспособни, така че съм положително настроен. Мерцедес са бързи, но мисля, че можем да се борим за подиум.”

Съотборникът му Пиер Гасли остана шести в квалификацията

Той каза, че сесията му е била прилична, както и постигнатият в нея резултат.

„След последната свободна тренировка знаехме, че ще ни е трудно. Мислехме, че Ферари ще направи по-голяма крачка в квалификацията, но Макс бе само на десета от секундата зад Фетел. Аз бях на подобна разлика зад Шарл [Льоклер]. Така че сме по-близо, отколкото смятахме”, сподели Пиер.

„Според мен имаме добра кола, с която се надяваме да се борим с Ферари утре. Състезанието ще е интересно, има опции за един и два стопа. Имаме още много работа, но като цяло нещата се подобряват.”