Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Денят беше нормален, без никакви проблеми

Верстапен: Денят беше нормален, без никакви проблеми

1043
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира първият ден от състезателния уикенд в Испания. Пилотът на Ред Бул каза че е имал „нормален ден“ и не се е сблъсквал с никакви проблеми. Верстапен също така се надява да подобри представянето си в през утрешния ден.

Верстапен пристигна в Испания като фаворит за първото място. Нидерландецът спечели последните две състезания на пистата Каталуния. Сега се очакваше той отново да няма особена конкуренция поради характеристиките на трасето, които трябваше да паснат идеално на RB20.

Този уикенд Верстапен използва някои подобрения в своя автомобил. Те трябваше да подобрят скоростта и стабилността на RB20 на толкова взискателната писта в Каталуния.

Верстапен даде второ време в откриващата уикенда сесия в Испания. Пилотът на Ред Бул изостана само на 24 хилядни от Ландо Норис. Като цяло той беше доволен от представянето си в сесия, макар да изпитваше известни затруднения със съединителя

Във втората тренировка Верстапен остана пети. Трикратният световен шампион се оплакваше от нестабилността на предната част на колата. Той също така посочи, че има огромна нестабилност в средата на завоя. Проблемите в крайна сметка оставиха Верстапен на пето място с изоставане от 0.240 сек. спрямо Люис Хамилтън.

„Все още има само странно недозавиване в средата на завоя. Този автомобил не захапва“, сподели Верстапен.

Това обаче не беше толкова странно за Верстапен. Традиционно той често се оплаква от своя болид по време на петъчните тренировки. След това той подобряваше представянето си и в повечето случаи беше на полпозишън.

В едни момент Верстапен беше най-бърз в първия и третия сектор. Но в средата на обиколката той загуби много време заради нестабилния си автомобил. Като цяло той беше доволен от резултата и се радваше, че не е имал сериозни проблеми.

„Просто изпробвахме няколко различни настройки в FP1 и FP2, опитвайки се да ги оправим малко. Денят беше нормален, без никакви проблеми“, обясни Верстапен. „Надявахме се точно на това. Сега просто се опитваме да „подредим“ малко колата, но това е съвсем нормално.“

Що се отнася до новостите по автомобила през този уикенд, той каза следното“ „Те са много малки. Няма нищо прекалено голямо. Засега всичко е нормално“, заключи Макс Верстапен.

Днешният ден беше изключително труден за другия пилот на Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът остана пети в първата тренировка на пистата край Барселона. Във втората той прекара много време в бокса заради проблем с автомобила. В крайна сметка Перес остана едва 13-ти и изоставаше от Верстапен.

„Започнах деня добре. След това във FP2 направихме доста промени и някъде загубихме следата“, коментира Перес.

„Има много неща за анализиране. Изследвахме доста автомобила, така че се надявам да успеем да изберем правилните части за утрешния ден.“

Перес е знае много добре, че квалификацията в Барселона ще бъде много важна заради характеристиките на пистата.

„При липсата на изпреварвания на това място, ще бъде много, много важно да успеем да се класираме добре, за да можем да заемем добра позиция в неделя“, добави пилотът на Ред Бул Рейсинг.