Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен доволен от второто място в квалификацията

Верстапен доволен от второто място в квалификацията

3567
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши квалификацията на Каталуния на втора позиция. Пилотът на Ред Бул остана само на 36 хилядни от Люис Хамилтън. Нидерландецът призна, че е доволен от представянето си и няма търпение за утрешната надпревара.

„Квалификацията премина добре за мен. Имах леки проблеми в Q1. Балансът на колата бе много добър във втория сегмент. В третата фаза втората ми обиколка не бе достатъчно добра, за да мога да се преборя с Люис. Скоростта на вятъра бе от голямо значение, но въпреки това темпото ни е много добро. Знам, че ще е много трудно да победим Мерцедес на тази писта и съм доволен, че останахме на по-малко от десета зад тях“, сподели Верстапен.

Нидерландецът се надява да направи добър старт, с който да успее да поведе колоната на първи завой.

„Разстоянието до първи завой е голямо. Много е важно да направя отлично потегляне. Скоростта ни е добра и вярвам, че ще можем да се преборим с нашите съперници.  Конфигурацията на пистата има много бързи завои, които покачват износването на гумите. Работата с тях ще е от ключово значение“, добави Макс Верстапен.

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес финишира на осма позиция, след като се завъртя във финалния сегмент от квалификацията и загуби доста време. Мексиканецът призна, че все още не се адаптирал напълно към колата на австрийския тим.