Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен е по-добър от Хамилтън, смята Розберг

Верстапен е по-добър от Хамилтън, смята Розберг

2893
0
Макс Верстапен и Люис Хамилтън
Макс Верстапен и Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Световният шампион за 2016 г. Нико Розберг смята, че в момента Макс Верстапен е по-добър пилот от Люис Хамилтън. Според него ако двамата разполагат с едни и същи коли, холандецът ще бъде по-напред в класирането.

Макс спечели вече 2 победи този сезон – в Австрия и Германия и се доближи на 22 точки от втория Валтери Ботас. Верстапен показа впечатляващо каране на Ред Бул Ринг, където направи серия от изпреварвания, и на Хокенхайм при променливите условия.

„Верстапен имаше страхотно състезателно темпо. Той направи всичко както трябва и заслужи победата, коментира Розберг. – Той е на 22 точки от Ботас, а в същото време е пред двамата пилоти на Ферари, които като цяло имат по-добра кола от него. Макс е невероятен тази година и в момента е на 61 точки зад Люис. Това е много впечатляващо за средата на сезона.

Ако двамата бяха в една и съща кола, смятам, че Верстапен щеше да е пред Хамилтън в шампионата. Макс в момента просто е най-добрият пилот във Формула 1. Много е впечатляващо това, което показва. А холандците направо полудяха. Доста след края на състезанието те продължаваха да празнуват.“