Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: И 250 млн. не стигат, за да отида в Мерцедес

Верстапен: И 250 млн. не стигат, за да отида в Мерцедес

5388
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че и 250 милиона евро няма да са достатъчни, за да отиде в тима на Мерцедес. През последните десетина дни се говореше, че отборът от Бракли бил готов да предложи на нидерландеца $150 млн. заплата, посланическа роля и място за ментора му Хелмут Марко. Твърдеше се, че Верстапен ще се срещне с Тото Волф, Ола Калениус (Даймлер) и Джим Ратклиф (Инеос) след уикенда в Маями. Волф вече отрече тези слухове по време на събитие в Ню Йорк по-рано през седмицата. Вече на пистата в Маями Верстапен каза, че дори и повече пари не биха го накарали да отиде в Мерцедес.

„Моето бъдеще в момента е с Ред Бул. Да кажем, че (от Мерцедес) са готови да дадат 150 милиона, но парите не са фактор за мен да сменя отбора. И 250 милиона не са достатъчно, защото съм доволен от това, което печеля. Става дума за представянето“, заяви Верстапен

Тото Волф неколкократно повтори през последните месеци, че спорен него Верстапен иска да разполага с най-добрата и най-бързата кола. И в момента това е болидът на Ред Бул. Затова Волф сподели, че не вижда причина Макс да напуска. Самият Верстапен прави подобни изявления в подкрепа на казаното от австрийския шеф на Мерцедес F1.

„Аз ще съм доста крив и сърдит ако се боря за пето-шесто място. Винаги става дума за представянето (на колата). Всички го знаят. Тото също“, допълни Верстапен.

„Аз вярвам в отбора, в проекта ни и в компанията за задвижващи системи. И в спорта обаче, както и в живота, не знаеш какво ще се случи в бъдеще. Кой знае чий агрегат ще е най-конкурентоспособен през 2026 г.? Не мисля особено много за това в момента. Тази година се случват толкова неща с болида, а искам да се справя добре, както и през следващия сезон. 2026-та е още далеч“, каза още Верстапен.

Независимо какво говори трикратният световен шампион обаче, Ралф Шумахер например вече е абсолютно убеден, че Макс ще си тръгне от Ред Бул преди да изтече договорът му. Верстапен има контракт до края на 2028 г.

„Макс Верстапен ще напусне отбора на Ред Бул. Заедно с други добри инженери, които ще отидат в други отбори – някои ще се присъединят към Ейдриан Нюи.“

„Дали ще е догодина и през 2026-та? Не знам, но съм сигурен, че ще напусне. И вярвам, че пилотите в Маранело ще карат през 2026 г. създадено от Ейдриан Нюи Ферари. А Ред Бул ще потъне бързо в посредственост“, коментира Ралф Шумахер.