Начало Избрани Верстапен: Имам дългосрочен договор с Ред Бул и съм много щастлив в...

Верстапен: Имам дългосрочен договор с Ред Бул и съм много щастлив в този отбор

1505
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен отговори на последните слухове за бъдещето си в F1. Нидерландецът беше категоричен, че ще кара за Ред Бул през 2025 г. Верстапен отново напомни, че има дългосрочен договор с тима от Милтън Кийнс и се чувства много добре там.

Възможността Верстапен да напусне Ред Бул се появи в началото на сезона. Тогава австрийската компания започна разследването срещу Кристиан Хорнер. Британският мениджър беше обвинен в това, че е правил неприлични предложения на служителка на отбора. По-късно обаче Ред Бул свали всички обвинения срещу Хорнер.

По-рано тази година Верстапен намекна, че може да си тръгне от Ред Бул, ако Хелмут Марко бъде освободен. Не е тайна, че нидерландецът е в близки отношения със съветника на Ред Бул. В същото време Хорнер влезе в конфликт с баща на Макс Йос Верстапен.

Мерцедес опита да се възползва от вътрешните сътресения в Ред Бул. Германският производител обмисляше Верстапен като заместник на напускащия в посока Ферари Люис Хамилтън. Говореше се, че Мерцедес е готов да предложи на Верстапен заплата, която е по-голяма от тази, която взима в Ред Бул.

По време на уикенда в Маями Верстапен отрече спекулациите за Мерцедес. Въпреки това трикратният световен шампион продължава да бъде свързван с германския производител. Верстапен има договор до 2028 г. В него обаче може да има клауза, която позволява на нидерландеца да си тръгне по-рано. Има немалка вероятност Верстапен да напусне Ред Бул, ако не разполага с конкурентен болид. Това обаче едва ли ще се случи преди 2026 г.

По-рано тази седмица се появиха нови слухове относно Верстапен и Мерцедес. Те бяха породени от главния изпълнителен директор на Мерцедес-Бенц Ола Калениус. Той каза, че Верстапен би „изглеждал много добре в сребърно.“

Днес трикратният световен шампион отново коментира твърденията за преминаване в тима от Бракли. Той отново беше категоричен, че ще остане в Ред Бул догодина и се чувства много щастлив в тима.

„Не мисля, че F1 работи по начин, където можеш изведнъж да кажеш: „Сбогом, момчета“, заяви Верстапен. „Имам дългосрочен договор с Ред Бул и съм много щастлив в този отбор. Фокусираме се върху следващата година с нещата, които можем да приложим по автомобила. Предполагам, че това трябва да говори достатъчно за мястото, където ще карам догодина.“

Верстапен бе подтикнат да отговори директно с „да“ или „не“ на въпроса дали ще продължи с Ред Бул.

„Не разбрахте това от отговора ми преди?“, продължи той. „Да. Работим по автомобила за следващата година. Когато си много фокусиран върху подобно нещо означава, че ще караш за този отбор.“

Ред Бул разполагаше с най-добрия болид от началото на сезона. Тимът от Милтън Кийнс спечели 7 от общо 10 състезания до този момент. Но в последно време екипът започна да бъде изпреварван от Макларън. Според някои, британският отбор разполага с най-бързата кола в момента, макар да допуска повече грешки.

Същевременно Верстапен разкри, че Ред Бул вече работи и върху автомобила за следващата година.

„Казвал съм го и преди. Естествено, хората продължават да говорят.  Най-важното за нас е да имаме много конкурентен автомобил за бъдещето.“

„В момента е много напрегнато. Ние работим добре като отбор, за да се опитаме да се подобрим. Вече го казах и на отбора. Работим и се фокусираме върху следващата година, за да се опитаме отново да бъдем конкурентоспособни“, завърши пилотът на Ред Бул Рейсинг.