Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Не сме с най-добрата скорост, но не бъркаме в състезанията, Хорнер:...

Верстапен: Не сме с най-добрата скорост, но не бъркаме в състезанията, Хорнер: Норис бе по-бърз само в първи завой

2905
0
старт, Гран при на Испания, Барселона, Каталуния, Макс Верстапен, Ландо Норис
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул не е с най-добрата скорост и най-силен цялостен пакет в момента, но като отбор не бърка в състезанията, заяви Макс Верстапен след победата си в Гран при на Испания.

„Мисля, че имаме малко проблеми с чистата скорост. Така изглежда. Освен това смятам, че животът на гумите ни не бе възможно най-добрия в сравнение с Ландо [Норис]. Изглеждаше като че ли той можеше да натиска малко повече в отделни завои. Но ние все още оптимизираме всичко. В момента не мога да кажа дали нещо сме объркали в състезанието, но се постарахме да намерим повече скорост“, обясни Верстапен.

„Макларън има най-добрият пакет за различни типове писти. По принцип очаквах в Испания да имаме малко по-голямо предимство. В момента не сме най-бързи, но не допускаме грешки в състезанията. Все още сме агресивни в решенията си, но определено трябва да подобрим скоростта си“, продължи Верстапен

„Самата надпревара не беше гладка. Разглеждайки нещата в ретроспекция мисля, че на старта бе почти жизненоважно да изляза пред Ландо. Разбира се, в конкретния момент се опитваш да сториш това, което смяташ за най-добро. След това бе много важно да изляза и пред Джордж [Ръсел], така че в първия стинт нямаше как да се натрупа разлика. Всичко това се получи добре.“

„Бяхме доста агресивни със стратегията си като отбори, при спиранията в бокса. Цялостният пакет и представянето ни в крайна сметка доведоха до добро състезание. Определено се постарахме да извлечем максимума от всичко, но наистина мисля, че в момента не ни достига малко максимална скорост, както и малко по-ниско износване на гумите в края на всяка серия“, каза още Верстапен.

„В края на състезанието Ландо ме настигаше с доста стабилно темпо. За щастие преднината ми бе достатъчна. И вече знам какво ще му подаря за рождения ден: или голямо огледало, или очила!“, вметна Верстапен по повод старта на състезанието, при който в борбата с Норис стъпи отстрани в тревата на правата.

„Всичко е наред. Да, беше твърдо надбягване. Дали аз бих сторил същото? Вероятно. Винаги се стараеш да изстискваш всичко (от болида) до лимита. Освен това исках да избегна възможен контакт, защото нямах желание да се докоснем. При това можеше да си строша окачването, така че оставих няколко допълнителни сантиметра. Заради тях стъпих на тревата. За щастие резултатът от това не бе лош. Беше чудесно надбягване към първи завой“, добави Верстапен.

Кристиан Хорнер коментира след финала на пистата Каталуния, че в Ред Бул са били уверени във възможностите си да победят спечелилия полпозишън там Норис

„Виждахме, че Ландо бе по-бърз само в един завой – в първи. В останалата част от обиколката покривахме всичко. През цялото време бяхме уверени, че разполагаме с всичко необходимо, за да успеем. В момента виждате работата, която бе свършена през последните няколко месеца и има още подготвени (новости). На настоящия етап обаче вече става дума за намаляваща възвръщаемост от подобренията. В петък изглеждаше като че ли сме четвърти по скорост, но екипът ни инженери свърши страхотна работа по време на уикенда и обърна нещата. Стигнахме на две стотни от секундата от полпозишъна и накрая спечелихме състезанието“, каза шефът на Ред Бул в F1.

„Наясно сме обаче, че трябва да подобряваме постоянно представянето на колата. Последните ни успехи са малко на ръба, но продължаваме да печелим, което е най-важното. Макларън върши страхотна работа. Ферари не е далеч. Мерцедес също има напредък, но ние сме една идея напред. Важно е да продължим да натискаме, защото има още много стартове“, добави Хорнер.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)