Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Имаме всичко необходимо, за да се борим за титлата

Верстапен: Имаме всичко необходимо, за да се борим за титлата

1554
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен заяви, че тимът разполага с всичко необходимо, за да се бори за титлата през следващия сезон. Той лично ще даде всичко, на което е способен, това да се случи. Но няма никаква сигурност, че ще стане.

„Трябва да видим и какво ще направят останалите. Но ние наистина ще се опитаме да се борим за титлата. Това е планът ни още от първото състезание, но няма нищо сигурно“, каза Макс днес на пистата Яс Марина преди последния старт от сезона за 2019 г.

В него той постигна три победи и ще се опита да спечели и в неделя на трасето с много правоъгълни завои.

„Мисля, че са по-скоро в Мерцедес са фаворити тук. Но силите са много изравнени и всичко ще зависи от настройки, гуми, стратегия.“

Макс заяви още, че не знае дали тази година тимът му е надхвърлил предварителните очаквания за първи сезон с Хонда. Но Ред Бул наистина постигна успехи, а за него от огромно значение бе и фактът, че двигателят нямаше много повреди и проблеми.

„Прогресът ни с мотора бе забележителен, но ние винаги искаме още и никога не сме напълно удовлетворени“, призна още Верстапен. „Но със сигурност имаме отлична база, на която стъпваме за следващата година.

Холандецът заяви още, че очаква да го номинират за спортист на годината в страната му. Той обаче не вярва много в успеха си.